Logo logopediepraktijk E.Kappers-Brouwer
Behandeling van babies    Behandeling van kinderen    Behandeling van volwassenen    Behandeling van ouderen  

Directe Toegankelijkheid Logopedie

Afspreken zonder verwijsbrief

U kunt tegenwoordig zelf direct een afspraak maken met een logopedist. Een verwijsbrief van uw huisarts of specialist is niet meer nodig. Het ministerie van Volksgezondheid heeft dit besloten om de toegang tot logopedie makkelijk te maken. Dit besluit heet Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL).

Wilt u liever eerst met uw huisarts overleggen? Dat kan. Dan kunt u uw huisarts alsnog om een verwijsbrief vragen.

DTL afspraak

Komt u voor het eerst bij de logopedist zonder verwijsbrief? Dan vindt er een DTL-screening plaats. Dit is een vooronderzoek om te kijken of u aan het juiste adres bent. Heeft uw klacht wel te maken met een logopedisch probleem? Het hangt van meer factoren af of een behandeling gestart kan worden. Mogelijk heeft u ook andere klachten of ziektebeelden die van invloed kunnen zijn op uw hulpvraag. Zijn er twijfels, dan geeft de logopedist u het advies om eerst naar de huisarts te gaan.

Logopedisten opgeleid voor DTL 

De logopedisten van logopediepraktijk E. Kappers-Brouwer zijn alle opgeleid om de DTL-screening uit te voeren en vast te stellen of een logopedische behandeling nodig is.

Vergoeding DTL

Of de DTL-screening wordt vergoed verschilt per zorgverzekeraar. Raadpleeg uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw verzekeraar.

Wordt de huisarts geïnformeerd?

De huisarts ontvangt de uitslag van de DTL-screening, behalve als u aangeeft dit niet te willen.

Meer weten

Voor informatie over logopedische stoornissen en directe toegankelijkheid: www.directnaardelogopedist.nl.